HTML

Randomgenerált okoskodások

Randomgenerált.

Friss topikok

Linkblog

Tóta W. Árpád forradalma

2008.02.04. 10:39 Randomgeneráltmegmondóember

A másságát immár nyíltan vállaló,népszerű újságíró és blogger soha nem látott lendülettel vágott bele az ország szemléletének átformálásába.Nyílt,fájdalmas őszinteséggel tárja fel a magyar valóságot,elgondolkodtat,egyben megoldást kínál.Harcában végre társakra talált.

Mint ismeretes, a Magyar Televízió nemrég tűzte adására Tóta W. Árpád Modern képmesék című sorozatát.Ezek lényegében néhány perces animációk,amelyek szórakoztató formában mutatnak rá jelenkori életünk visszáságaira,szellemes,olykor metsző kritikát sem nélkülöző kommentárral.Az alapvetően tanító jellegű műsor idő előtt beváltotta,sőt túlszárnyalta a hozzáfűzött reményeket.A közszolgálati televízió szerkesztőségét az első rész levetítése után elözönlötték az Árpád mondanivalója által megérintett kétéltűek és párosujjú patások levelei.Nem vitás a lavina elindult.Vízibivalyok,lámák,folyami vaddisznók,foltos szalamandrák és vöröshasú unkák álltak a szabadszájú újságíró ügye mellé.Gombamód szaporodnak a szimpatizáns csoportok,követeléseiknek együttesen is hangot adnak a jövöhéten rendezésre kerülő tömegrendezvényükön.Többek között felemelik szavukat a nyugdíjasokat sújtó diszkrimináns reklámpolitika ellen,az autómentes főváros mellett,egy kultúráltabb,tisztább országért.Népszavazást kezdeményeznek a pogácsagyárak számának törvényi minimumban való meghatározásáért.Nem titkolt szándékuk továbbá a holland sajtipar és a bolognai rendszeren kívül diplomázott közgazdászok metsző ellentétének mielőbbi oldása.
W a pozitív kritikák és a társadalmi visszhang ellenére sem enged szerénységéből.Ahogy elmondta,ő csak egy élhetőbb világ képét vázolja fel,amely önmagában semmi.A megvalósítás képessége a gondolataival azonosult tömegek kezében van.A dícséret a mindennapok hőseit illeti,akik a maguk életében elkezdik a változtatást,szemléletük átformálását.
Persze én tudom,ki tett a legtöbett a rút politikai csatározások által szétszabtalt ország újraegyesítéséért.Az,aki a kölcsönös tisztelet és közeledés jegyében ír,munkálkodik.
Az,akit imáikba foglalnak a pöttyös gőték,lábatlan kétéltűek is.Legyen áldott!

Szólj hozzá!

Címkék: tóta árpád w. forradalma

A bejegyzés trackback címe:

https://randomgeneralt.blog.hu/api/trackback/id/tr76324245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása